Chokladbakelse med päronsås, grenadin & äppelmousse
Till de karamelliserade päronen:
2st päron
1 msk smör
3 msk strösocker
2 cl päronlikör eller ½ dl päron cider
* Bryn pärontärningarna i smör, strö över sockret och bryn tills päronen är gyllenbruna.
* Häll på päronlikör och flambera, skaka så att tärningarna delar på sig och låt svalna.
Till chokladmoussen:
2 dl vispad grädde
90gram mörk finhackad choklad
1 msk smör
3st äggulor
½ vaniljstång
päronlikör
*Vispa grädden, smält choklad i vatten bad tillsammans med smöret.
*Vispa äggulorna tills de blir vit och pösig tillsammans med vaniljstångens innehåll.
*Vänd samman äggen, chokladen och grädden och blanda försiktigt ner likören.
* Vänd ner päron tärningarna moussen och fyll metallringar eller portionsformar, ställ sedan i kylen.
Päronsås:
3 dl vatten
2 dl farin socker
1 msk färskriven ingefära
2 msk färsk pressad limsaft
1 st päron, skalat och fint tärnat
konjak
*Koka upp allt utom konjaken, sjud tills lgen tjocknar och päronen börjar bli genom skinliga.
*Tillsätt likören och låt såsen svana.
Grenadin & äppelmousse:
4dl äppelpuré
1 ½ dl grenadin
200 gram florsocker
7 gelatinblad
½ liter vispgrädde
3dl kesella
* Lägg gelatinblad i vatten!
* Blanda grenadin & äppelpuré, florsocker, kesella och gelatin.
* Värm lite lätt i mikron åh rör om så gelatinet smälter
*Avsluta ed att vända i vispad grädde
På bilden har vi garnerad med granat äpple och riven choklad :D

2st päron
1 msk smör
3 msk strösocker
2 cl päronlikör eller ½ dl päron cider
* Bryn pärontärningarna i smör, strö över sockret och bryn tills päronen är gyllenbruna.
* Häll på päronlikör och flambera, skaka så att tärningarna delar på sig och låt svalna.
Till chokladmoussen:
2 dl vispad grädde
90gram mörk finhackad choklad
1 msk smör
3st äggulor
½ vaniljstång
päronlikör
*Vispa grädden, smält choklad i vatten bad tillsammans med smöret.
*Vispa äggulorna tills de blir vit och pösig tillsammans med vaniljstångens innehåll.
*Vänd samman äggen, chokladen och grädden och blanda försiktigt ner likören.
* Vänd ner päron tärningarna moussen och fyll metallringar eller portionsformar, ställ sedan i kylen.
Päronsås:
3 dl vatten
2 dl farin socker
1 msk färskriven ingefära
2 msk färsk pressad limsaft
1 st päron, skalat och fint tärnat
konjak
*Koka upp allt utom konjaken, sjud tills lgen tjocknar och päronen börjar bli genom skinliga.
*Tillsätt likören och låt såsen svana.
Grenadin & äppelmousse:
4dl äppelpuré
1 ½ dl grenadin
200 gram florsocker
7 gelatinblad
½ liter vispgrädde
3dl kesella
* Lägg gelatinblad i vatten!
* Blanda grenadin & äppelpuré, florsocker, kesella och gelatin.
* Värm lite lätt i mikron åh rör om så gelatinet smälter
*Avsluta ed att vända i vispad grädde
På bilden har vi garnerad med granat äpple och riven choklad :D

Kommentarer
Postat av: Patrik_k
Kommer din framtida man bli tjock av alla godsaker du gör? ;)
Postat av: Stephanie
Haha nej de tror jag faktist inte ;)
Postat av: Patrik_k
:)
Trackback