Kanelkaka !

Hittade ett riktigt smarigt recept på en kanel kaka här om dagen.
Jag och mina yngre systrar prövade på detta recept & mums vad den blev god (:
Helt klart en perfekt kaka om man inte hunnit baka saffrans bullar till advents fikat.

Kanelkaka


Ingrdidienser:
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
3 ägg
2 dl strösocker
75 g margarin
1dl vatten

Garnering:
ca 1 msk florsocker
Gör fölande:

1. Sätt ugnen på 175˚C. Smörj och bröa eller lägg ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter med löstagbar kant.
2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölblandningen. Smält matfettet och häll i vattnet, låt det koka upp. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen.
5. Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler, strö sedan på florsocker.

(Glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Bröa med kokosflingor.)

 

Hej så länge / Stephanie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0