Kanelkaka !
Hittade ett riktigt smarigt recept på en kanel kaka här om dagen.
Jag och mina yngre systrar prövade på detta recept & mums vad den blev god (:
Helt klart en perfekt kaka om man inte hunnit baka saffrans bullar till advents fikat.
Kanelkaka
Ingrdidienser:
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
3 ägg
2 dl strösocker
75 g margarin
1dl vatten
Garnering:
ca 1 msk florsocker
Jag och mina yngre systrar prövade på detta recept & mums vad den blev god (:
Helt klart en perfekt kaka om man inte hunnit baka saffrans bullar till advents fikat.
Kanelkaka
Ingrdidienser:
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
3 ägg
2 dl strösocker
75 g margarin
1dl vatten
Garnering:
ca 1 msk florsocker
1. Sätt ugnen på 175˚C. Smörj och bröa eller lägg ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter med löstagbar kant.
2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölblandningen. Smält matfettet och häll i vattnet, låt det koka upp. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen.
5. Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler, strö sedan på florsocker.
(Glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Bröa med kokosflingor.)
Hej så länge / Stephanie
Kommentarer
Trackback