Daim bullar (:

Daim bullar är precis detsamma som kanelbullar fast med daim som extra såklart!
Byt ut kanel mot vaniljsocker så har du vanilj bullar.
För att göra dessa bullar behöver du en sats vetebröd, kanel, vaniljsocker och daim såklart :D

En sats vetebröd:
50 g färsk jäst
150 g margarin
5 dl mjölk
1 ½ dl socker
1 tsk salt
1 tsk malen kardemumma
ca 15 dl mjöl

Fyllning:
200-300g dajm
malen kanel
vaniljsocker
1 påse kokos
mjukt margarin

1. Smula ner jästen i en bunke och smält fettet i en kastrull. Tillsätt sedan mjölken och låt vätskan bli fingervarm (37grader). Häll blandningen över jästen och rör tills det löst upp. Tillsätt salt, socker och kardemumma.
2. Tillsätt ca 12 dl mjöl, fyll på mer om det skulle behövas.
3. Låt degen jäsa under bakduk ca 40min. Gör i ordning plåtar/formar under tiden.
4. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela i 4 bitar och kavla ut degen, bred på margarin, strö på kokos, vanilj eller kanel beroende på önskad smak, och daim. Rulla ihop till en lång "korv" och dela i ca 1,5 cm tjocka bullar. Låt jäsa ca 15min.
5. Grädda 5-10 min, låt svalna, klar för servering!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0