Italiensk durum bröd
Italiensk durum bröd
2 bröd
400 g durum vetemjöl
600gram vetemjöl
7dl vatten
50 gram jäst
2 msk olivolja
2 tsk salt
Gör följande:
1. Lös upp jästen i vatten, tillsätt sedan alla ingredienser men spara lite av vetemjölet.
Arbeta degen mist 7-8 min och tillsätt mer mjöl efter behov. Låt degen jäsa i ca 30min.
2. Forma degen till två bröd och vänd bröden i durum mjöl, lägg dem på en plåt och låt de jäsa lite till. Snitta sedan bröden med två långa snitt och grädda ca 25-30min i 220 grader.
2 bröd
400 g durum vetemjöl
600gram vetemjöl
7dl vatten
50 gram jäst
2 msk olivolja
2 tsk salt
Gör följande:
1. Lös upp jästen i vatten, tillsätt sedan alla ingredienser men spara lite av vetemjölet.
Arbeta degen mist 7-8 min och tillsätt mer mjöl efter behov. Låt degen jäsa i ca 30min.
2. Forma degen till två bröd och vänd bröden i durum mjöl, lägg dem på en plåt och låt de jäsa lite till. Snitta sedan bröden med två långa snitt och grädda ca 25-30min i 220 grader.
Kommentarer
Trackback