Pannbiff, champinjonsås & potatismos
Pannbiff, champinjonsås & potatismos
4 port
800 g potatis
4 dl varm mjölk
salt + peppar
50 g smör
malen muskot
1. Dela potatisen i mindre bitar och koka.
2. Pressa/mosa potatisen.
3. Blanda moset med den varma mjölken tills den får bra konsistens.
4. Tillsätt matfett och krydor.
Pannbiff
2 dl ströbröd
2 dl vatten
2 ägg
olja
smör
½ lök
1. Blanda färsen med salt och peppar och lök.
2. Tillsätt ströbröd, vatten sedan ägg.
3. Gör en provstekning.
Champinjonsås
500 g färska champinjoner
100 g smör
½ msk finhackad lök
½ dl vetemjöl
10 dl gräddmjölk
1 tsk salt
vitpeppar
1. Skölj svampen & skiva champinjonerna.
2. Fräs matfett, lök och champinjonerna.
3. Låt vätskan avdunsta, häll sedan i gräddmjölk + torredning.
4. Koka upp och rör om.
Smaskig & enkel middags rätt :D
4 port
800 g potatis
4 dl varm mjölk
salt + peppar
50 g smör
malen muskot
1. Dela potatisen i mindre bitar och koka.
2. Pressa/mosa potatisen.
3. Blanda moset med den varma mjölken tills den får bra konsistens.
4. Tillsätt matfett och krydor.
Pannbiff
2 dl ströbröd
2 dl vatten
2 ägg
olja
smör
½ lök
1. Blanda färsen med salt och peppar och lök.
2. Tillsätt ströbröd, vatten sedan ägg.
3. Gör en provstekning.
Champinjonsås
500 g färska champinjoner
100 g smör
½ msk finhackad lök
½ dl vetemjöl
10 dl gräddmjölk
1 tsk salt
vitpeppar
1. Skölj svampen & skiva champinjonerna.
2. Fräs matfett, lök och champinjonerna.
3. Låt vätskan avdunsta, häll sedan i gräddmjölk + torredning.
4. Koka upp och rör om.
Smaskig & enkel middags rätt :D
Kommentarer
Trackback