Pocherad fiskfile, persiljesås och pilaffris
Pocherad fiskfile, persiljesås och pilaffris
2 port
Pilaffris
1 msk finhackad lök
1 liter vatten
½ liter ris
salt
1. Fräs löken i matolja tills den blir mjuk.
2. Tillsätt riset och låt fettet sugas in i riset.
3. Tillsätt vätskan och salta.
4. Koka upp och lägg på lock och koka ca 20min.
Fiskfile
300g fiskfile
finhackad lök
1. Smörj en plateau, strö fin hackad lök i botten.
2. Vik fisken och lägg i.
3. Häll på fiskbuljong och vatten, salt och vittvin.
4. Låt vätskan koka upp. Ställ åt sidan 3-4min.
Persiljesås
1. Sila fisksåsen och tillsätt ½ liter grädde.
2. Tillsätt lite paste redning (smör+vetemjöl)
3. Tillsätt persilja
2 port
Pilaffris
1 msk finhackad lök
1 liter vatten
½ liter ris
salt
1. Fräs löken i matolja tills den blir mjuk.
2. Tillsätt riset och låt fettet sugas in i riset.
3. Tillsätt vätskan och salta.
4. Koka upp och lägg på lock och koka ca 20min.
Fiskfile
300g fiskfile
finhackad lök
1. Smörj en plateau, strö fin hackad lök i botten.
2. Vik fisken och lägg i.
3. Häll på fiskbuljong och vatten, salt och vittvin.
4. Låt vätskan koka upp. Ställ åt sidan 3-4min.
Persiljesås
1. Sila fisksåsen och tillsätt ½ liter grädde.
2. Tillsätt lite paste redning (smör+vetemjöl)
3. Tillsätt persilja
Kommentarer
Trackback