Kärleksmums, snoddas osv!
Denna kaka har oändligt många namn har jag lärt mig under de senaste 8 åren, men jag kallar den trots allt kärleksmums som jag växt upp med. Som mindre älskade jag mammas bakverk men numera är det hon som älskar mina ;o Så ikväll bjuder jag även på ett recept, dock orginal receptet. Valde att använda oboy i kakan på bilden och resultatet blev bläää!
Kärleksmums
Ca 30 stora bitar
200 gram margarin
5 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
kokosflingor till garnering
Glasyr:
75 gram smör
½ dl starkt kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
* Sätt ugnen på 200 grader & klä en plåt ed bakplåtspapper.
* Smält smöret och låt de svalna.
* Vispa ägg, socker och socker pösigt.
* Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker, sikta sedan ner det i äggblandningen.
* Tillsätt smöret och mjölken, blanda till en jämn smet och häll i plåten
* Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min.
* SMält margarin till glasyern och blanda ner övriga ingridienser.
* Bred ut glasyern på kakan och garnera med kokosflingor.
* Skär rutor sen är kakan klar att servera.