Chokladbakelse med päronsås, grenadin & äppelmousse

Till de karamelliserade päronen:
2st päron
1 msk smör
3 msk strösocker
2 cl päronlikör eller ½ dl päron cider

* Bryn pärontärningarna i smör, strö över sockret och bryn tills päronen är gyllenbruna.
* Häll på päronlikör och flambera, skaka  så att tärningarna delar på sig och låt svalna.

Till chokladmoussen:

2 dl vispad grädde
90gram mörk finhackad choklad
1 msk smör
3st äggulor
½ vaniljstång
päronlikör
*Vispa grädden, smält choklad i vatten bad tillsammans med smöret.
*Vispa äggulorna tills de blir vit och pösig tillsammans med vaniljstångens innehåll.
*Vänd samman äggen, chokladen och grädden och blanda försiktigt ner likören.
* Vänd ner päron tärningarna moussen och fyll metallringar eller portionsformar, ställ sedan i kylen.

Päronsås:

3 dl vatten
2 dl farin socker
1 msk färskriven ingefära
2 msk färsk pressad limsaft
1 st päron, skalat och fint tärnat
konjak
*Koka upp allt utom konjaken, sjud tills lgen tjocknar och päronen börjar bli genom skinliga.
*Tillsätt likören och låt såsen svana.

Grenadin & äppelmousse:
4dl äppelpuré
1 ½ dl grenadin
200 gram florsocker
7 gelatinblad
½ liter vispgrädde
3dl kesella
* Lägg gelatinblad i vatten!
* Blanda grenadin & äppelpuré, florsocker, kesella och gelatin.
* Värm lite lätt i mikron åh rör om så gelatinet smälter
*Avsluta ed att vända i vispad grädde

På bilden har vi garnerad med granat äpple och riven choklad :D

Kommentarer
Postat av: Patrik_k

Kommer din framtida man bli tjock av alla godsaker du gör? ;)

2011-04-03 @ 08:31:46
URL: http://patkal.se/
Postat av: Stephanie

Haha nej de tror jag faktist inte ;)

2011-04-13 @ 12:23:43
URL: http://ekebyladykiller.blogg.se/
Postat av: Patrik_k

:)

2011-04-13 @ 20:40:32
URL: http://patkal.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0